Öeldakse ju ikka, et nälg on kõige parem kokk ja tühi kott ei seisa püsti, sellest tulenevadki igasugused head mõtted ja teod, mida küll kõike pole jõudnud siia veel üles märkida, kuid tasapisi töötan selle kallal ning loodetavasti on ühel heal päeval siin suurem kogus retsepte üles märgitud kui nendel pisikestel paberisedelitel, mis pidevalt kuskilt kokaraamatu või vihiku vahelt ära kaovad:)

12. märts 2013

Pikkpoiss ahjukartulitega

Tegin oma elu esimese pikkpoisi, väga äärmiselt maitsev oli.





Pikkpoisi koostis:
  • 800g hakkliha
  • 4 viilu saia
  • 0,5 kl piima
  • 2 spl hapukoort 
  • 1 sibul 
  • maitseained
  • 2 muna
  • 4-5 keedumuna pikkpoisi sisse
Saiadelt eemaldasin kooriku ning veidi tegin pisemateks tükkideks ning piimaga likku u 5 min või veidi rohkemaks. siis panin hakkliha kaussi ning lisasin hapukoore, hästi peeneks tükeldatud sibula munad ja maitseained ning ligunenud saia, sõtku hoolega. jagasin portsu kaheks pool sellest panin ristküliku kujuliselt u 1,5 cm paksuselt ahjuvormi, siis panin terved munad sinna keskele pikuti üksteise järele, ning peale ülejäänud hakklihamassi, siis tegin ta kuju ilusaks kandiliseks ning kahele poole kõrvale panin juba poolpehmeks keedetud kartulid (endale sobivaks lõigatuna), kartulid katsin riivsaiaga ning ahjuvormi põhja valasin u 1 cm paksuselt vett ja tilgakese toiduõli, siis ei küpse põhja külge kinni, vormi katsin pealt fooliumiga ja 200 kraadiga ahju u 60 min hoidsin, siis võtsin fooliumi ära panin pikkpoisile peale juustu viilud ning uuesti ahju ja hoidsin kuni tundus isuäratavalt kuldpruun kõik olevat..:) peale raputasin tilli ja kartulimaitseainet (kartulitele) ning värsket rohelist sibulat. vägga maitsev oli.