Öeldakse ju ikka, et nälg on kõige parem kokk ja tühi kott ei seisa püsti, sellest tulenevadki igasugused head mõtted ja teod, mida küll kõike pole jõudnud siia veel üles märkida, kuid tasapisi töötan selle kallal ning loodetavasti on ühel heal päeval siin suurem kogus retsepte üles märgitud kui nendel pisikestel paberisedelitel, mis pidevalt kuskilt kokaraamatu või vihiku vahelt ära kaovad:)

12. veebruar 2014

Ahjulõhe krõbedate ahjukartulite ja kurgi-majoneesi salatiga

Üle pika aja siis taas midagi ülimaitsvat, ja meie pere lemmikut, praegu oleme veel hakkama saanud veidi üle kilose kalaga, aga mida aeg edasi seda suuremaks muutuvad ka laste isud ning seda suurem tuleb osta kala..:D





Koostis:

  • puhastatud lõhe (mul oli seekord u 1,3 kg)
  • 1 suuremat sorti sidrun
  • maitseaine (kala oma, santa marina oli minul)
  • soola
  • tilli 
  • majoneesi
Panin lõhe ahjuvaagnale, mis oli kaetud küpsetuspaberiga, ahju panin sooja 180 kraadi juurde ülevalt ja alt küpsetusrežiimiga, siis katsin kala piisava soola ja maitseainega, asetasin peale sidruniviilud ja pressisin ülejäänud sidrunist mahla kalale, asetasin ahju ja u 30 min möödudes katsin kala pealt rohke majoneesiga ja puistasin peale värsket tilli (mul on jääkülmas varutud kodust tilli), lasin veel u 20 min küpseda, kui majonees pealt ilus kuldpruun oli siis võtsin välja.

Eriti krõbedad ahjukartulid:

Lõikasin kartulid pikuti neljaks, no sektorid, mul oli eelmisel päeval valmis keedetud kartulid, siis panin pannile rohkelt õli ning lasin pani kuumaks ja panin kartulid pannile, siis praadisin ümbertringi õrnalt pruuniks, asetasin ahjuplaadile ja panin pliidi grill funktsiooniga 200 kraadi juurde, kartulid ahju ja vahepeal pöörasin neid, võtsin välja kui ilusad pruunid olid,  puistasin värske tilliga üle ja oligi valmis:)

Hapukurgi salat majoneesi ja hapukoorega:

tükeldasin kaks sellist suuremat kurki pisikesteks tükkideks, lisasin majoneesi, peaaegu1 tl kanget põltsamaa sinepit, segasin ära ja kui vaja lisada soola ka natuke.