Öeldakse ju ikka, et nälg on kõige parem kokk ja tühi kott ei seisa püsti, sellest tulenevadki igasugused head mõtted ja teod, mida küll kõike pole jõudnud siia veel üles märkida, kuid tasapisi töötan selle kallal ning loodetavasti on ühel heal päeval siin suurem kogus retsepte üles märgitud kui nendel pisikestel paberisedelitel, mis pidevalt kuskilt kokaraamatu või vihiku vahelt ära kaovad:)

25. märts 2014

Ahjukartulid Ungari lihaga

Avastasin ühel hetkel, et mul on kapis pakk Suure-Jaani Ungari liha, see maitseb ülihästi, ainuke asi mis puudu oli, oli ilus ilm, et seda grillida, ning seetõttu otsustasin, et teen ahjukartuleid ja panen selle liha siis ka koos kartulitega ahju, nii saigi. Ja valmis sai tõsiselt hea õrna vürtsikusega ahjuroog.:)


Koostis:
  • 1 pakk Suure-Jaani Ungari liha (oleneb sööjatest, selles pakis oli 9 tükki, ja meile piisas)
  • kartulit (mina otsisin meelega võimalikult väikesed, aga, et hea koorida oleks parajalt suured kartulid, väikestest ümaratest tuleb parem toit kui suurtest mis on ära tükeldatud)
  • natuke soola kartulite jaoks
  • veidike vett 
  • veidike toiduõli

Koorisin kartulid ja asetasin ahjuvormi, mille põhja oli pandud tunde järgi õli, puistasin soolaga üle ning siis panin vormi põhja u 1,5 cm jagu vett, kõige peale aga pakitäis liha (lihatükid muidugi sättisin ilusti sinna kartulite peale) koos tema marinaadiga. Katsin pealt fooliumiga ning asetasin ahju 200 c juurde keskmisele siinile ventilaatoriga ülevalt alt küpsetusele küpsema u 45 minutiks (kui pool aega möödas segan kartuleid, aga ikka nii, et liha pealepoole jääks), lõpuks kontrollisin kas kartul on pehme, kui on siis lase 15-20 min veel grill-funktiooniga küpseda, samadel kraadidel. Kontrolli oma ahju, iga ahi on erinev ja küpsetab erinevalt. Kui kõik on pehme ja tundub ideaalne, võta ahjus ja lase hea maitsta.