Öeldakse ju ikka, et nälg on kõige parem kokk ja tühi kott ei seisa püsti, sellest tulenevadki igasugused head mõtted ja teod, mida küll kõike pole jõudnud siia veel üles märkida, kuid tasapisi töötan selle kallal ning loodetavasti on ühel heal päeval siin suurem kogus retsepte üles märgitud kui nendel pisikestel paberisedelitel, mis pidevalt kuskilt kokaraamatu või vihiku vahelt ära kaovad:)

14. mai 2013

Maku-Poja sünnipäevatort(3)

Biskviit sai seekord jälle ise tehtud.

 Vahel toorjuustu, vahukoore, kohupiimapasta
kreem ning marjad. peal mandlimass ning selle all kinnituseks toorjuust.








 
24 cm läbimõõduga biskviit:
  • 6 muna
  • 6 sl suhkurt
  • 6 sl jahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit jahuga ära segada
 küpsetada 200c ahjus umbes 10 minutit, mina soovitaks alla panna küpsetuspaberi, tuleb paremini lahti pärast vormi küljest.
 Täide:
  • 400 ml vahukoort
  • 300 g toorjuustu (originaali)
  • 300 g kohupoiimapastat
  • 200 g mandlimassi
  •   10 g zelatiini
  • kõvasti marju vahele (punased- mustadsõstrad ja vaarikad on minul)
 Üritasin seekord suht tegemise käigu üles märkida ja kõigest pilti teha aga unustasin mandlimassi rullimisest ja pildi joonistamisest teha, sattusin vist tegemisega hoogu:D


1. Lõikasin sakilise terava noaga biskviidi kolmeks kihiks


2. immutasin koogipõhjad supilusikaga laiali ajades piimaga


3. panin põhja alusele ning põhjale kohupiimavahukoore toorjuustu pasta siis panin marju kõvasti ning veel kreemi ning siis uue biskviidi, toimisn samuti, immutus, kreem , marjad ja uuesti kreem, siis kolmas ja viimane kiht, seda ma ei immuta, asetasin paika ning panin peale suure noaga laiali ajades toorjuustu (pool karpi, ülejäänud poolteist karpi panin kreemi sisse)




 4. asetasin lauale toidukile ning selle peale mandilmassi. Natukene mudisin seda (et pehmem rullida oleks) siis tegin sellest palli ning surusin veidi lapikuks nagu koogi, ja hakkasin igas erinevas suunas seda laiali rullima, toidukile peal. siis joonistaisn peale pildi ning asetasin selle koogile ja lõikasin ära üleliigse mandlimassi.

5. veidi jätsin üle seda vahukoore toorjuustu kohupiimakreemi ning sinna lisasin siis sulatatud zelatiini u 10 g ja segasin ära ning lasin veidi taheneda samal ajal kui ise pilti martsipanile joonistasin, siis panin tordipressi sisse sellise üsna tahenenud kreemi ja kaunistasin ära servad . kõige lõpuks värvisin pildi, ja asetasin koogi külmikusse.