Öeldakse ju ikka, et nälg on kõige parem kokk ja tühi kott ei seisa püsti, sellest tulenevadki igasugused head mõtted ja teod, mida küll kõike pole jõudnud siia veel üles märkida, kuid tasapisi töötan selle kallal ning loodetavasti on ühel heal päeval siin suurem kogus retsepte üles märgitud kui nendel pisikestel paberisedelitel, mis pidevalt kuskilt kokaraamatu või vihiku vahelt ära kaovad:)

11. juuni 2013

Valge šokolaadi-kodujuustu kook kirssidega


 
Põhi:
  • 3 muna
  • 100g suhkrut
  • 65g tärklist
  • 2 spl kakaod
  • vaniljesuhkurt maitse järgi
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
 
Kõigepealt kolm muna kaussi ja siis lisada suhkur ning segada korralikult läbi seejärel tärklis kakao ja segada uuesti lõpuks siis vaniljesuhkur ja küpsetuspulber, segada, vala küpsetuspaberiga kaetud vormi ning küpsetada 200c ahjus umbes 15-20 min. minul oli vormi läbimõõduks 28 cm ja kook tuli päris kõrge.

Täidis:
  • 4 dl vahukoort
  • 100 g valget fazeri küpsetus šokolaadi 
  • 10 g zelatiini
  • 200 g kodujuustu(originaali, mitte mingite maitseainetega)
  • tunde jäegi hapukaid marju v moosi vms, mina segasin vahukoore-toorjuustu massi maasika toormoosiga (ilma suhkruta toormoos) ning peale panin kaunistuseks kirsid.
Vahustasin vahukoore vähese suhkruga, siis lisasin kodujuustu, segasin ära ning lisasin maasika toormoosi, kus olid sees ka maasikatükid, siis lisasin miksriga õrnalt vahustades sulatatud zelatiini, ning ootasin kuni põhi on küpsenud ning jahtunud siis valasin segu vormis olevale põhjale ja asetasin umbes 2-3 tunniks külma. hiljem sulatasin šokolaadi ning lihtsalt panin seda sinna peale , tegelikult ma arvasin et šokolaad sulab nagu ikka täitsa vedelaks et ma valan selle sinna peale ja siis jääb selline õhuke kiht valget sokolaadi mille peal on kirsid a esiteks ta ei sulanud nii nagu ma arvasin ja teiseks kuna ta oli soe siis ta noaga tõmmates ei jäänud ka sinna tarretunud vahukooremassile, et vb oleks targem teinekord see lisada sinna massile nii nagu kõik muu..:) aga peale panin kirsid ja peaks mainima et täitsa hää on tegelikult, eriti kui on juba mitu tundi kylmas olnud..:)