vott see kukkus kyll hästi välja..:D Tõeline maitseelamus:)
Põhi:
- 150g võid
- 100 g suhkrut
- 3 munakollast
- 110 g jahu
- 1 dl piima
- 2tl küpsetuspulbrit
nii kõigepealt vahustada toasoe või suhkruga ning siis lisada yhe kaupa munakollased, siis lisada jahu kuhu on ka segatud küpsetuspulber, ning kõige lõpuks lisada vähehaaval piim, ja muidugi koguaeg segada v siis miksriga vaikselt vahustada et ei jääks mingeid tykke ega värke.
Bezee:
- 3 munavalget
- 125 g suhkrut
- 1 tl vanillisuhkrut
- tunde järgi mandlilaaste
Täidis:
- vaarikaid või vaarika moosi (toormoosi muidugi)
- 2 dl vahukoort
- u 100g-150g kohupiimapastat (minul oli koorene sidrunijogurt)
Vahustada munavalged niikaua kuni on tekkinud tugev vaht mis ei kuku kausist välja siis lisada vähehaaval suhkurt ning muudkui vahustada, ning nyyd küpsetamine. kuna mul on väike pann siis ma küpsetasin kaks korda aga yldjuhul suure panniga tehe siis on lihtsam. paned küpsetuspaberi pannile ja valad sellele kogu taigna, ajad ilusti, ühtlaselt laiali, ning nüüd paned selle peale munavalgevahu, muidugi ettevaatlikult, et all oleva taignaga ära ei segaks, siis paned peale mandlilaastud (minul polnud, kuna unustasin poest osta, aga ilma on ka väga hea, aga pole ikkagist see mis päris) asetad ahju u 175 kraadi juurde ja passid pidevalt peale, et kui besee on juba selline õralt beezikas, ning mandlid kuldsed siis tõenäoliselt on ka valmis. Võtad välja ja lased jahtuda siis siis lõikad põhja kaheks ja määrid vahukoore-pasta yhele põhjale kõik ning siis tõstad sinna veel vaarikaid v vaarikmoosi kui moosi panna siis pole kohupiima vaja kuna vahukoor ise annab juba koos moosiga piisavalt täidist, lõpuk asetad peale teise poole põhjast ja bezeest ning paned külma, väga nämma igatahes..:)
kuna ma unustasin igast töökäigust pilti teha siis lühidalt öeldes kaks sellist põhja asetad üksteise peale ning vahele paned vaarikad koos vahukoore-jogurtiga:)