Öeldakse ju ikka, et nälg on kõige parem kokk ja tühi kott ei seisa püsti, sellest tulenevadki igasugused head mõtted ja teod, mida küll kõike pole jõudnud siia veel üles märkida, kuid tasapisi töötan selle kallal ning loodetavasti on ühel heal päeval siin suurem kogus retsepte üles märgitud kui nendel pisikestel paberisedelitel, mis pidevalt kuskilt kokaraamatu või vihiku vahelt ära kaovad:)

22. juuni 2013

Õekese gümnaasiumilõpu tort

Tort oli siis ümmarguselt 6 kilo, vahel vahukoore-kohupiimakreem koos värskete maasikate ja banaaniga ning pealmiseks kihiks toorjuust ning martsipan, servad õrnalt tarretunud vahukoore-kohupiimakreemiga.






Biskviit: kuna küpsetasin kaks väikest biskviiti, kuna suurt ei saanud teha, siis kirjutan siia ühe biskviidi koostisained.
  • 12 muna
  • 12 sl suhkrut
  • 12 sl jahu
  • natuke soola
  • 1 tl küpsetuspulbrit
Vahustasin munavalged suhkruga paksuks vahuks, suhkrut lisasin järk-järgult, mitte korraga, kui vaht valmis niiet kausis välja ei valgu, siis valasin ühe kaupa juurde munakollased, uue lisasin siis kui eelmine oli korralikult valgega segi mikserdatud, lõpuks panin natukese kaupa jahu ja segasin tainast alt ülespoole ja hästi õrnalt, et tainas kokku ei vajuks, soola ja küpsetuspulbri lisasin jahule. siis valasin vormis mille põhi oli kaetud küpsetuspaberiga ning lisatud tilk toiduõli. tõstsin ahju mis oli eelnevalt kuumutatud 200 kraadini, küsetasin tunde järgi ja ja kui seest oli veel veidi nätsa, aga pealt juba pärios pruun, siis vähendada kuumust u 180 kraadini.



Täidis:
  • 1,5 l vahukoort
  • 300 g toorjuustu
  • 600 g martsipani ehk mandlimassi
  • 2 kg maasikaid
  • 900 g kohupiimapastat
  • suhkrut maitse järgi
  • 2 banaani
  • 30 g zelatiini
vahustasin vahukoore suhkruga, segasin hulka kohupiimapasta, siis lõikasin biskviidid kolmeks, ning panin peale vahukoore-kohupiimakreemi ning siis maasikaviilud, siis veel õrn kiht kreemi, uus biskviit ja toimisin samamoodi  kuid nüüd panin tordi keskele banaani viilud ja servadesse maasika omad ning katsin uue biskviidiga, sinna panin 300 g toorjuustu ning veidi vahukoore-kohupiimakreemi, siis avasin martsipani panin selle toidukilega kaetud lauale, tegin ristküliku kuju ja hakkasin rullima.kui õige suurus valmis, panin tordile. ülejäänud kreemile segasin hulka sulatatud zelatiini ja jätsin tahenema, kui pilt oli valmis joonistatud, siis katsin servad läbi tordipritsi tahenenud kreemiga. servadesse asetasin suhkrumassist valmistatud roosiõied ning lehed