Öeldakse ju ikka, et nälg on kõige parem kokk ja tühi kott ei seisa püsti, sellest tulenevadki igasugused head mõtted ja teod, mida küll kõike pole jõudnud siia veel üles märkida, kuid tasapisi töötan selle kallal ning loodetavasti on ühel heal päeval siin suurem kogus retsepte üles märgitud kui nendel pisikestel paberisedelitel, mis pidevalt kuskilt kokaraamatu või vihiku vahelt ära kaovad:)

3. aprill 2014

Pontšikud nagu vanasti

Kuna sõõrikuid teha ei oska ja nendega on rohkem mässamist et sellised saada nagu vaja jne. tuleb aegajalt ikka isu pontšikute järele, ja soojalt ja värskelt on nad ikka kohe nii eriti head et ei saa üle ega ümbert.








Koostis:

  • 400 g kohupiima (otto ricotta oli minul)
  • 3 tk muna
  • 8 spl jahu
  • 4 spl suhkrut
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 tk sidrunit (sidrunimahla)
Vahusta munad suhkur ja sidrunist välja pressitud mahl, seejärel sega hulka kohupiim, sega ühtlaseks massiks. Lisa jahu, kuhu on juurde lisatud maitseks sool, ja küpsetuspulber, sega ühtlaseks tahkeks massiks, kui vaja lisa jahu juurde, tainas peab olema hästi paks, et seda saaks parajalt lusikaga võtta ja kuuma õlisse asetada. Õli peaks olema eelnevalt potis kuumaks lastud, et kui selle taina törtsu sealt teelusika pealt potti paned, siis hakkab kohe õli kihisema ja tainas küpsema, pontšik peab üleni õlisse jääma, vahepeal tuleb vahukulbiga teist külge keerata, et mõlemilt poolt ilus pruun jääks, seejärel tõsta välja kas suurele sõelale, mis on mõne poti kohale asetatud, nõrguma õlist, või siis aseta köögipaberile, mis üleliigse õli sisse imab. Kõige lõpuks puista üle tuhksuhkruga ja maitseb ülihästi:)