Juba möödunud aastal pidin pühade aeg tegema pashat, kuid millegipärast see ununes, see aasta võtsin siis asja käsile, selle tegemisega ei lähe üldse kaua aega, kuid ei tea, miks pole seda varem proovinud. Maitseb väga hea. päris kindlat retsepti sellel pole, mina tegin end pasha mitmest retseptist kokku, mille leidsin nami-namist, selverist ja säästukaardi nädalalõpupakkumist lehelt.
Koostis:
- 600 g kohupiima (riccotta otto oma, kasutasin mina)
- 50 g võid
- 2 dl vahukoort
- 1 dl suhkrut
- 2 spl vaniljesuhkrut
- 1 muna
- mandleid (maitse järgi)
- kuivatatud aprikoose (maitse järgi)
- väikesi rosinaid (maitse järgi)
Kõigepealt toasoe või ja suhkur vahustada seejärel lisada kohupiim ja vahustada veel veidi, siis lisada hulka muna ja segada, seejärel lisada vaniljesuhkur, tükeldatud mandlid ja aprikoosid, siis rosinad ja kõige lõpuks lisada vahustatud vahukoor, segada läbi ja seejärel asetada marliga (või sitsiriidega) kaetud sõelale nõrguma, mille alla on asetatud kauss, kuhu liigne vedelik tilgub, peale panna vajadusel pressiks midagi raskemat (kui on soovi), üleöö hoida külmas, ja serveerimisel kummuta sõelalt välja taldrikule võta riie ära ja kaunista veel tükeldatud mandlite või mandlilaastudega ja kuivatatud aprikoosi tükkidega, seejärel lõika sobivad tükid ja lase hea maitsta:)