Öeldakse ju ikka, et nälg on kõige parem kokk ja tühi kott ei seisa püsti, sellest tulenevadki igasugused head mõtted ja teod, mida küll kõike pole jõudnud siia veel üles märkida, kuid tasapisi töötan selle kallal ning loodetavasti on ühel heal päeval siin suurem kogus retsepte üles märgitud kui nendel pisikestel paberisedelitel, mis pidevalt kuskilt kokaraamatu või vihiku vahelt ära kaovad:)

28. juuli 2014

šefiiritort vahukoorepasta-vaarika täidisega

Seekord vanatädile sefiiritort vahukoore kohupiimapasta täidise ja vaarikatega, peal on sefiir ja martsipanist lilleõied.


Põhi:
  • 8 muna
  • 8 spl suhkrut
  • 8 spl jahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
Täidis:
  •  300 g kohupiimapastat
  • 4 dl vahukoort
  • punaseid sõstraid
  • vaniljesuhkrut
sefiir:
  • 6 muna
  • 500 g suhkrut
  • u 75 ml vett
  kaunistuseks väike näpuotsatäis martsipani, et lillekesi teha ja veidi toiduvärvi.

Biskviit: Vahustada munavalged ja kollased eraldi tugevaks vahuks, seejärel lisada ükshaaval munavalgevahule munakollased ja seejärel vähehaaval suhkur, lõpuks lisada vähehaaval jahu kuhu on hulka segatud küpsetuspulber ning segada mõne kiirema liigutusega alt ülespoole, valada vormi ja küpsetada 180 kraadi juures u 20 min. Kui põhi jahtunud on siis lõigata kihtideks kas kaheks v kolmeks, kuidas soov on ja oleneb kuidas biskviit kerkinud on, seejärel pane vahele vahustatud ja kokku segatud vahukoor ning kohupiimapasta siis marjad ja jälle pasta ning sedasi nii mitmele kihile, kui neid on.
Sefiir: Vahustan munavalged tugevaks vahuks ja kui vaht valmis siis kuumustasin vee potis ning segasin hulka suhkru ning ootasin millal siirup on piisavalt kuum, et kohe kohe keema hakkab ja suhkur ilusti sulanud (keema lasta ei tohi), seejärel niristasin keemispiiril oleva suhkrusiirupi munavalgemassi hulka ise samal ajal mikserdades, mikserda veel u 5 min, peale siirupi lisamist ning seejärel võid hakata kaunistama.