Öeldakse ju ikka, et nälg on kõige parem kokk ja tühi kott ei seisa püsti, sellest tulenevadki igasugused head mõtted ja teod, mida küll kõike pole jõudnud siia veel üles märkida, kuid tasapisi töötan selle kallal ning loodetavasti on ühel heal päeval siin suurem kogus retsepte üles märgitud kui nendel pisikestel paberisedelitel, mis pidevalt kuskilt kokaraamatu või vihiku vahelt ära kaovad:)

11. juuli 2013

sünnipäevatort naabrile

vahel siis kohupiima-vahukoore mass ning maasikad ja peal martsipan ning lilled ja lehed suhkrumassist, küljed kaetud võikreemiga.



Biskviit:
  • 12 muna
  • 12 sl suhkrut
  • 12 sl jahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit  
  • natuke soola
ahi sooja panna 200 c peale. Munakollased ja valged eraldada, ning valged vahustada õrna soolaga tugevaks massiks mis kausist ei liigu,ning siis lisada vähehaaval suhkur, muidugi samal ajal mikserdades ning seejärel ühe kaupa munakollased, ja siis vähehaavaljälle juurde segada jahu, lusikaga segades alt ülespoole, et tainas ära ei vajuks, valöa vormi ja pista ahju, kuumust võid vajadusel vähendada u 180c-ni.


Täidis:
  • 4 ml vahukoort
  • 300 g kohupiimapastat
  • 200 g martsipani
  • u 1 kg maasikaid või veidi rohkem
  • suhkur muidugi maitsestamiseks
vahustasin vahukoore suhkruga, segasin hulka kohupiimapasta, siis lõikasin biskviidi pooleks(kuna seekord ei kerkinud nii nagu oleks soovinud), panin peale vahukoore-kohupiimakreemi ning siis maasikad (kuna maasikad olid pisikesed siis panin terve põhja paksult väikseid terveid maasikaid täis)uuesti kreem ning siis peale teine kiht, selle määrisin ka õrnalt kreemiga ning katsin juba toidukile peal valmis rullitud ning kaunistatud martsipaniga. Lisasin veel kaunistuseks suhkrumassist roosid ja lehed.

Võikreem:

  •  100 g võid (mina kasutasin rama margariini)
  • veerand kl piima
  • 1/2 kl suhkrut
  • 1 muna

Munad vahustada kergelt suhkruga, lisada piim ja vahetpidamata segades kuumutada, kuni segu muutub paksemaks, siis võta tulelt ja jahuta. Eraldi nõua vahusta või ja jätkates vahustamist sega hulka jahtunud munamass. maitsesta.