Öeldakse ju ikka, et nälg on kõige parem kokk ja tühi kott ei seisa püsti, sellest tulenevadki igasugused head mõtted ja teod, mida küll kõike pole jõudnud siia veel üles märkida, kuid tasapisi töötan selle kallal ning loodetavasti on ühel heal päeval siin suurem kogus retsepte üles märgitud kui nendel pisikestel paberisedelitel, mis pidevalt kuskilt kokaraamatu või vihiku vahelt ära kaovad:)

21. november 2013

halvaa-maasika kook

Ääretult maitsev kook:)



Põhi:
  • 180 g küpsiseid (vahet ple kas kakao või valged, mõlemaga on maitsev)
  • 50g võid
Täidis:
  • 600g kohupiimapastat (soov. vanilje)
  • 4 dl vahukoort
  • 20- 30g zelatiini 
  • 200 g halvaad (ali baba, tavaline, hele halvaa)
  • natuke suhkrut
  • maasikaid tunde järgi koogi peale
Kõigepealt purustan küpsised peeneks puruks, siis lisan sulatatud või ning segan ühtlaseks massiks, valan segu 24cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi, mis on kaetud küpsetuspaberiga. Surun massi  ühtlaselt mööda vormilaiali ning u 3 cm võrra ka mööda servasid ülespoole, servad ei pea jääma ühtlased (segu püsib iljem paremini vormis). asetan külmikusse u 10-15 min. Panen zelatiini paisuma natukese veega ning siis hakkan vahustama vahukoort natukese suhkruga, kui vahukoor piisavalt tugev ja vahus, siis lisan kohupiimapastad, segan ühtlaseks, seejärel lisan purustatud halvaa, mikserdan segu korralikult segamini ning tasakesi niristan sisse sulatatud zelatiini, segan massi korralikult läbi ning valan küpsisepõhjaga täidetud vormi, mis eelenevalt oli külmkapis olnud. asetan uuesti külma umbes 4-5 tunniks. enne serveerimist asetasin peale külmunult tükeldatud maasikad, kuigi ideaalne oleks teha kooki suvel kui saab värsked maasikad peale panna. väga maitsev, ei ole ülearu  magus ega midagi, mõnusalt mahe..