Öeldakse ju ikka, et nälg on kõige parem kokk ja tühi kott ei seisa püsti, sellest tulenevadki igasugused head mõtted ja teod, mida küll kõike pole jõudnud siia veel üles märkida, kuid tasapisi töötan selle kallal ning loodetavasti on ühel heal päeval siin suurem kogus retsepte üles märgitud kui nendel pisikestel paberisedelitel, mis pidevalt kuskilt kokaraamatu või vihiku vahelt ära kaovad:)

9. november 2013

šokolaadikook peedi ja šokolaadiglasuuriga

Tegin ühe šokolaadikoogi, mille retsepti leidsin selverist.



Põhi:
  • 200g  tumedat küpsetusšokolaadi(fazeri oma oli minul, ja mitte see must vaid ikka pruun sokolaad,üks pakk on 250g)
  • 3 mun
  • 3,5 dl suhkrut
  • 1,5 dl nisujahu
  • 1 dl mandlipulbrit (minul polnud pulbrit, kuid oli mandilaaste, seega purustasin lihtsalt ise mandlilaastud ära ja panin sisse)
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 1 dl sulatatud võid
  • 3 dl riivitud peeti (toorest)
Glasuur:
  • 150 g tumedat šokolaadi
  • 1,5 dl tuhksuhkrut
  • 125 g hapukoort
Valmistamine:

Sulata šokolaad vesivannil ning tõsta siis veidikeseks jahtuma, et ta päris tuline ei oleks. Vahusta toasoojad munad suhkruga kohevaks vahuks, segan omavahel jahu, mandli- ja küpsetuspulbri. Lisan munavahu hulka jahusegu, sulavõi,peeneks riivitud peedi ja juba natukene jahtunud sulatatud šokolaadi, segan ühtlaseks massiks, valan 24cm läbimõõduga, küpsetuspaberiga kaetud lahtikäivasse vormi, panen koogi eelsoojendatud 175c ahju umbes 45 minutiks, seejärel lasen täielikult jahtuda ning siis panen peale glasuuri, selleks sulatasin veel šokolaadi ning segasin hulka tuhksuhkru ning hapukoore, seejärel laotasin ilusti koogile ja ongi valmis. väga väga hea maitsega, ja magusalaks on garanteeritud:)