Põhi:
- 200g tumedat küpsetusšokolaadi(fazeri oma oli minul, ja mitte see must vaid ikka pruun sokolaad,üks pakk on 250g)
- 3 mun
- 3,5 dl suhkrut
- 1,5 dl nisujahu
- 1 dl mandlipulbrit (minul polnud pulbrit, kuid oli mandilaaste, seega purustasin lihtsalt ise mandlilaastud ära ja panin sisse)
- 2 tl küpsetuspulbrit
- 1 dl sulatatud võid
- 3 dl riivitud peeti (toorest)
- 150 g tumedat šokolaadi
- 1,5 dl tuhksuhkrut
- 125 g hapukoort
Sulata šokolaad vesivannil ning tõsta siis veidikeseks jahtuma, et ta päris tuline ei oleks. Vahusta toasoojad munad suhkruga kohevaks vahuks, segan omavahel jahu, mandli- ja küpsetuspulbri. Lisan munavahu hulka jahusegu, sulavõi,peeneks riivitud peedi ja juba natukene jahtunud sulatatud šokolaadi, segan ühtlaseks massiks, valan 24cm läbimõõduga, küpsetuspaberiga kaetud lahtikäivasse vormi, panen koogi eelsoojendatud 175c ahju umbes 45 minutiks, seejärel lasen täielikult jahtuda ning siis panen peale glasuuri, selleks sulatasin veel šokolaadi ning segasin hulka tuhksuhkru ning hapukoore, seejärel laotasin ilusti koogile ja ongi valmis. väga väga hea maitsega, ja magusalaks on garanteeritud:)