Öeldakse ju ikka, et nälg on kõige parem kokk ja tühi kott ei seisa püsti, sellest tulenevadki igasugused head mõtted ja teod, mida küll kõike pole jõudnud siia veel üles märkida, kuid tasapisi töötan selle kallal ning loodetavasti on ühel heal päeval siin suurem kogus retsepte üles märgitud kui nendel pisikestel paberisedelitel, mis pidevalt kuskilt kokaraamatu või vihiku vahelt ära kaovad:)

13. veebruar 2013

minu kõige esimene martsipankattega tort

Kõigepealt tegin siis koogipõhja mis on vanast ajast meelde jäänud kui kolme muna kook:) Kuna tegin kõike esimest korda, peale nn kolme muna koogi, siis ütleme nii, et arenguruumi on ja potentsiaali ka:D aga maitse oli tõesti äärmiselt hea.



Põhi:
  • 3 muna
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 2 klaasi suhkrut
  • 1 klaas hapukoort
  • 2 klaasi jahu

segasin kõik ühtlaseks ning panin 24 cm läbimõõduga vormi, hiljem lasin koogipõhjal resti peal jahtuda ning lõikasin põhja kaheks, kuigi söömise ajal tundus et oleks võinud isegi kolmeks lõigata. Vahele panin kohupiimapasta- hapukoore segu ning mustad-punased sõstrad ja vaarikad. Maitses väga hea kuigi välimus esmapilgul nii hea ei tundunud..:D

Vahele siis:
  • 1 pk banaani kohupiimapastat
  • 200 g hapukoort
  • ja piisavalt marju niiet kogu pind oleks ühtlaselt kaetud siis veel pastat ja koogi teine kiht peale.
martsipani alla ja kaunistuseks panin võikreemi mille retsepti sain Meie Pere Kokaraamatust, mille koostajaks on Madis Peil.

Võikreem:
  •  100 g võid (mina kasutasin rama margariini)
  • veerand kl piima
  • 1/2 kl suhkrut
  • 1 muna
  • 2 spl panin metsmaasika likööri maitseks aga võib panna ka miskit muud või vanilliini

Munad vahustada kergelt suhkruga, lisada piim ja vahetpidamata segades kuumutada, kuni segu muutub paksemaks, siis võta tulelt ja jahuta. Eraldi nõua vahusta või ja jätkates vahustamist sega hulka jahtunud munamass. maitsesta. kokaraamatus olid kogused topelt (peale muna), aga kuna mul väike vorm oli jäi isegi selliste kogustega kreemist natuke üle.

Mandlimartsipani retsepti sain Perenaine.ee-st
 
Vaja läks:
  • 150 g mandleid (mul olid koorimata mandlid)
  • 150 g tuhksuhkrut
  • 2 sl vett
Lasin vee keema ja valasin mandlid potti, lasin umbes 2-3 min potis olla ja valasin vee ära ning koor tuli ideaalselt lahti, koorisin ära ja panind küpsetuspaberile ja ahjuuks lahti, ahju kuivama. Jahvatasin köögikombainis jahuks, valasin selle siis lauale ja lisasin tuhksuhkru ning lõpuks vee. Sõtkusin ühtlaseks massiks ja panin toidkilesse ning külma.

külgedelt värvisin martsipani punaseks väikese koguse kirsimahlaga, ja peale riivisin veidi shokolaadi ja pudistasin kookoshelbeid, võikreemi värvisin pruuniks kakaoga.