Põhi:
- 3 muna
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 2 klaasi suhkrut
- 1 klaas hapukoort
- 2 klaasi jahu
segasin kõik ühtlaseks ning panin 24 cm läbimõõduga vormi, hiljem lasin koogipõhjal resti peal jahtuda ning lõikasin põhja kaheks, kuigi söömise ajal tundus et oleks võinud isegi kolmeks lõigata. Vahele panin kohupiimapasta- hapukoore segu ning mustad-punased sõstrad ja vaarikad. Maitses väga hea kuigi välimus esmapilgul nii hea ei tundunud..:D
Vahele siis:
- 1 pk banaani kohupiimapastat
- 200 g hapukoort
- ja piisavalt marju niiet kogu pind oleks ühtlaselt kaetud siis veel pastat ja koogi teine kiht peale.
Võikreem:
- 100 g võid (mina kasutasin rama margariini)
- veerand kl piima
- 1/2 kl suhkrut
- 1 muna
- 2 spl panin metsmaasika likööri maitseks aga võib panna ka miskit muud või vanilliini
Munad vahustada kergelt suhkruga, lisada piim ja vahetpidamata segades kuumutada, kuni segu muutub paksemaks, siis võta tulelt ja jahuta. Eraldi nõua vahusta või ja jätkates vahustamist sega hulka jahtunud munamass. maitsesta. kokaraamatus olid kogused topelt (peale muna), aga kuna mul väike vorm oli jäi isegi selliste kogustega kreemist natuke üle.
Mandlimartsipani retsepti sain Perenaine.ee-st
Vaja läks:
- 150 g mandleid (mul olid koorimata mandlid)
- 150 g tuhksuhkrut
- 2 sl vett
külgedelt värvisin martsipani punaseks väikese koguse kirsimahlaga, ja peale riivisin veidi shokolaadi ja pudistasin kookoshelbeid, võikreemi värvisin pruuniks kakaoga.