Seekord ostsin tordipõhjad poest, kus oli kolm kihti läbimõõduga u 28 cm, kõik kolm lõikasin korraga südamekujuliseks, vahel on siis pool tuubi rosina kohupiimakreemi, banaani kohupiimakreem ja suur pakk vahukoort ning suhkrumassi all on toorjuust, vahel punased-mustad sõstrad ning vaarikad, pealt kaetud suhkrumassiga
Põhi:
- poest ostetud 3 kihilised tordipõhjad.
Täidis:
- 150 g rosina kohupiimapasta
- 150 g banaani kohupiimapasta
- 400 ml vahukoort
- tunde järgi marju
- 1 karp Farmi toorjuustu light
Vahustasin vahukoore vähese suhkruga, segasin hulka kohupiimapastad. Iga kihi immutasin marjadest sulanud vähese mahlaga ning asetasin taldrikule, siis panin pasta vahele ja hunniku marju, siis uuesti pastat + uus biskviit, jälle immuta, pasta ja marjad ning uuesti pasta + uus biskviit, immuta ning määri paksu toorjuustu kihiga nii pealt kui külgedelt, siis panin peale u 5 mm paksuseks (vb oli ka natuke õhem) rullitud suhkrumassi, mis oli õrna toiduvärviga roosakaks värvitud (üritasin jõuda küll punase värvini aga massi sõtkumine muutus tõsiselt tüütavaks ja raskeks, sest kui olin juba 15 min seda mudinud oma nukkidega ja vaatasin, et ta jääbki roosaks otsustasin värvi jättagi nii..:) Ja ütlen ausalt, kuigi suhkrumassi oli raskem valmistada oli selle pealekandmine tunduvalt kergem, kui martsipanil.. martsipan kippus mul hirmsasti mõranema ja pudenema ja voldid jäid jne jne aga suhkrumassi on jälle raskem rullida, niiet ühtmoodi aeganõudev töö nii või naa aga hakkama sain:)
Suhkrumass
- 0,5 kg tuhksuhkrut
- 20 g zelatiini
- 10 g vett (zelatiini paisutamiseks)
- 15 g kondenspiima
Asja käigus jõudsin järeldusele et 1g = 1tl , et lihtsam koguseid arvutada oleks, kuna mul puudub elektrooniline köögikaal, mis näitaks muidugi ka sellised pisikesed kogused ära. Valasin tuhksuhkru lauale hunnikusse ja tegin keskele väikese süvendi, sulatasin želatiini vees ning lisasin sinna kiirelt segades kondenspiima ning siis kupatasin selle sinna süvendisse ja hakkasin mätsima kogu seda tuhksuhkrut ja vedelikumassi, kindad soovitan kätte panna ma tegin seda kinnastega ja ei kujuta ette, kui oleks pidanud palja käega mätsima, sest üsnagi kleepuv on see värk. Siis lisasin hambatikuga selliseid värvi triipe ning hakkasin uuesti mätsima no ja kokkuvõtteks jätsin ta lõpuks roosaks..:D Siis mässisin toidukilesse ja jätsin seisma niikauks, kui mul seda vaja läks. Hiljem rullisin laule laiali no et kinni ei jääks laua külge tuleks alla veidi tuhksuhkrut panna minul oli tuhksuhkur otsas ja juurde teha ka ei saanud seega kasutasin väikeses koguses tärklist, mis maitset ega konsistentsi ei muutnud. kui piisavaltsuur oli tõstsin selle koogile ja silusin õrnalt kinni ja nö nurgad tegin niiske käega üle kui veidi mõranema kippus, silusin alt üles poole siis, ei tõmba katki suhkrumassi ja jäi peale oivaliselt.