Öeldakse ju ikka, et nälg on kõige parem kokk ja tühi kott ei seisa püsti, sellest tulenevadki igasugused head mõtted ja teod, mida küll kõike pole jõudnud siia veel üles märkida, kuid tasapisi töötan selle kallal ning loodetavasti on ühel heal päeval siin suurem kogus retsepte üles märgitud kui nendel pisikestel paberisedelitel, mis pidevalt kuskilt kokaraamatu või vihiku vahelt ära kaovad:)

13. veebruar 2013

Täisterarukkileib või pigem sepik

Sain jõuluvanalt Severini leivaküpsetusmasina, millega siis tahtsin kohe katsetusi alustada.

Kasutusjuhendist leidsin retsepti Täisteraleib, mille ka kohe järgi tegin.




Kuna küpsetasin pisikese pätsi, mis ei tulnud sugugi nii pisike, panen kirja ka nö väikese pätsi kogused

Koostis:
  • 310 ml vett
  • 1 spl õli
  • 1 spl sidrunimahla (mul mahla polnud panin sidrunihapet, ja täitsa hea õrnalt hapukas maitse oli)
  • 150 g täisterarukkijahu
  • 300 g nisujahu
  • 3 tl suhkrut
  • 1 tl soola
  • 2 tl kuivpärmi
  • ning kui käis esimene pikk piiks lisasin peotäis sihvkasid(päevalille seemneid)
Küpsetasin programmiga nr 3 mis on minul täistera küpsetusprogramm, valisin kõige tumedama pruunistusastme ning väikese pätsi kaalu. programm kestis 3h 32 min ning kui sepik valmis sai määrisin selle võiga kokku pealt ja külgedelt, soojalt maitses veel eriti hästi.