Öeldakse ju ikka, et nälg on kõige parem kokk ja tühi kott ei seisa püsti, sellest tulenevadki igasugused head mõtted ja teod, mida küll kõike pole jõudnud siia veel üles märkida, kuid tasapisi töötan selle kallal ning loodetavasti on ühel heal päeval siin suurem kogus retsepte üles märgitud kui nendel pisikestel paberisedelitel, mis pidevalt kuskilt kokaraamatu või vihiku vahelt ära kaovad:)

11. juuni 2014

Ahjuliha

Seekord sai kasutatud ahjuliha tegemiseks sea kõhuäärt, tuli maitsev ning pehme liha, mis lausa pudenes kahvlilt.


Koostis:
  • sealiha
  • 2 keskmist sibulat
  • 3 küüslaugu küünt
  • maitseaineid
  • maitserohelist
Kõigepealt lõikasin kamarasse terava noaga ruudustiku, maitsestasin ümbertringi, lisasin sibulakettad ja peeneks tükeldatud küüslaugu ning asetasin ahju küpsema, fooliumiga kaetud küpsetusvormis, eelsoojendatud ahju 175-180 kraadi juurde, paariks tunniks. See, kui pehmet liha keegi soovib on tema enda otsus samuti maitseainete lisamine, kõik käib tegelikult tunde järgi. Vahepeal keera liha ringi ja lõpusirgel küpseta ilma fooliumita, et saaks ilus pruun liha. Igatahes minu liha tuli ääretult maitsev ja kadus kiiresti:)