Seekord tahtsin teha natuke teisiti, kuna mulle on alati maitsenud biskviitkattega kook, aga alati tundus selle tegemine kuidagi keeruline ja veidi hirmuäratav, et äkki läheb miskit tuksi, ei olnud ma seda varem teinud, nüüd siis katsetasin ära ja tegelikult on selle küpsetamine ülikerge.
Koostis (põhi):
- 3 muna
- 3 spl jahu
- 3 spl suhkrut
- 1,5 tl küpsetuspulbrit
- u 500 g rabarberit
- suhkrut (rabarberi peale)
- kaneeli
Biskviit peale:
- 2 muna
- 2 spl jahu
- 1 spl tärklist(kartulitärklist)
- 3 spl suhkrut
- 1 tl küpsetuspulbrit
- tuhksuhkrut, peale raputamiseks
Vahustasin põhja jaoks munavalged tugevaks vahuks ja seejärel lisasin ühe kaupa munakollased ning seejärel vähehaaval suhkru ja vahustasin edasi, siis lisasin jahu kuhu on hulka pandud ka küpsetuspulber ning segasin paari kiire liigutusega alt üles, jahu taignasse, panin 24cm läbimõõduga, küpsetuspaberiga kaetud vormi ning eelsoojendatud ahju 180 kraadi juurde ja keerasin kuumust veidi vähemaks lasin u 5-10 min küpseta seejärel võtsin välja lisasin tükeldatud rabarberi, hulgaliselt suhkrut ja kaneeli asetasin paariks minutiks uuesti ahju ja samal ajal vahustasin teised munavalged, lisasin suhkru ja tärklise mis oli jahu ja küpsetuspulbriga juba segatud ning asetasin koheselt ahjus olevale koogile, ajasin ilusti laiali lusikaga ja panin uuesti ahju 170 kraadi juurde u 20 minutiks hiljem katsusin hambatikuga, kui valmis on siis keerasin ahju kinni aga jätsin ukse irvakile ja koogi ahju jahtuma. hiljem kui kook ilusti jahtunud on, raputa peale tuhksuhkrut ja lase hea maitsta:)