Öeldakse ju ikka, et nälg on kõige parem kokk ja tühi kott ei seisa püsti, sellest tulenevadki igasugused head mõtted ja teod, mida küll kõike pole jõudnud siia veel üles märkida, kuid tasapisi töötan selle kallal ning loodetavasti on ühel heal päeval siin suurem kogus retsepte üles märgitud kui nendel pisikestel paberisedelitel, mis pidevalt kuskilt kokaraamatu või vihiku vahelt ära kaovad:)

11. juuni 2014

sefiiritort Ingmarile lasteaia lõpetamiseks

Kuna lõpupeo korraldamine kodus jäi üsna viimasele hetkele ja siis ei olnud enam aega martsipaniga mässata, sai seekord tehtud üleni sefiiritort, mis ei olnud küll nii magus nagu poe omad, aga kadus kiiresti, siin võisid muidugi ka oma rolli mängida peale asetatud maasikad :D


Koostis:
  • 4 muna
  • 4 spl jahu
  • 4 spl suhkrut
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit
sefiir:
  • 4 muna
  • 4 dl suhkrut (soovitavalt tuhksuhkrut)
  • 75-100 ml vett
Põhja biskviidi tegin nagu ikka, munavalged kollased eraldi, valged tugevaks vahuks, lisan munakollased, seejärel suhkru ja siis juba jahu koos küpsetuspulbriga, segan paari kiire liigutusega segamine ja ahju, 180 kraadi juurde küpsema (eelsoojendatud ahi), u 20 minutiks, seejärel vahustasin sefiiri jaoks munavalged, tegin valmis siirupi (veest ja suhkrut, keema lasta ei tohi, tuleb hoida keemispiiril) ning kui munavalged piisavalt tugevas vahus olid lisasin niristades siirupi, ise samal ajal vahustades, peale siirupi lisamist vahutan veel u 5 min. Siis kui koogi põhi valmis, lõikan selle kas kaheks või kolmeks, oleneb kuidas soovitakse ja kuidas biskviit kerkib, vahele lisasin sefiiri ja maasikad ning ümbertringi katsin ka sefiiriga, mis oli toiduvärviga värvitud punaseks ja siniseks, kaunistuseks panin ka maasikaid.