Öeldakse ju ikka, et nälg on kõige parem kokk ja tühi kott ei seisa püsti, sellest tulenevadki igasugused head mõtted ja teod, mida küll kõike pole jõudnud siia veel üles märkida, kuid tasapisi töötan selle kallal ning loodetavasti on ühel heal päeval siin suurem kogus retsepte üles märgitud kui nendel pisikestel paberisedelitel, mis pidevalt kuskilt kokaraamatu või vihiku vahelt ära kaovad:)

11. juuni 2014

Kodused kotletid

Kotlette tehakse igasuguseid, mina teen viimasel ajal riivsaiaga kaetult, kuna see läheb meie peres paremini peale:)



Koostis:
  • 1 kg hakkliha
  • maitseained
  • riivsaia
  • 3 muna
  • 4 viilu saia

Kõigepealt panen saiaviilud vähese veega paisuma, ja seejärel maitsestan hakkliha ning lisan sinna munad, segan läbi, ja lisan saia, mis on vees paisunud. Seejärel kui maitse on sobiv vormin kotleti kujud ja katan riivsaiaga, küpsetan pannil mõlemalt poolt kuldpruuniks ja kui on küps, tõstan taldrikule. hiljem võib kõrvale pakkuda kartulipüreed, või värket keedukartulit koos tomati-kurgi salati ja hapukoorekastmega. Kuid lastele meeldib neid kotlette ka niisama paljalt süüa.