Öeldakse ju ikka, et nälg on kõige parem kokk ja tühi kott ei seisa püsti, sellest tulenevadki igasugused head mõtted ja teod, mida küll kõike pole jõudnud siia veel üles märkida, kuid tasapisi töötan selle kallal ning loodetavasti on ühel heal päeval siin suurem kogus retsepte üles märgitud kui nendel pisikestel paberisedelitel, mis pidevalt kuskilt kokaraamatu või vihiku vahelt ära kaovad:)

8. jaanuar 2014

Meekook

Kuna õhtu oli pikk ja ootamist palju ning ühel heal hetkel hakkas igav, siis mõtlesin et miks mitte, teen homseks päevaks ühe hea ja mõnusa meekoogi, mida ma muidugi söönud olin aga teinud veel mitte kordagi:) netis tuulates leidsin igasuguseid retsepte, aga otsustasin millegipärast Selle kasuks, kuna tundus lihtsam ja vähem mässamist.





Põhi:
  • 75 g mett
  • 100 g suhkrut
  • 2 muna
  • 125 g võid
  • 1 tl soodat
  • 425 g jahu

Kreem:
  • 100 g suhkrut
  • 100g mett (soovitavalt siis ikka vedelapoolset)
  • 650 g hapukoort (20%)

Panin kõik ained õigete kogustega valmis, siis on lihtsam neid kokku segada, põhja jaoks segasin kuumakindlas kausis või siis väiksemas potis (mis mahub veevanni) mee, suhkru ja munad, siis asetasin oma pisikese poti veevanni, ja kuumutasin seni kuni suhkur oli sulanud, siis lisasin või,ning lasin sellel sel rahulikult sulada, vahepeal ära sega, las või sulab lõpuni ära (võib veevannilt ära tõsta), siis lisa sooda ja sega ilusti läbi ning jäta jahtuma. Jahtunud vedelikule lisa jahu ning sega ühtlaseks taignaks, kui tainas valmis tegin sellest enamvähem ühesuurused tükid (7 parajat käntsakat, koogile tuleb 6 kihti ja üks puruks peale). oma 24 cm läbimõõduga vormi tegin lahti ja selle aluse järgi küpsetasin koogi, mis mahtus ilusti suure praetaldriku peale..:) tainapallikesed rullisin kahe küpsetuspaberi vahel ilusti ümarateks ja õhukesteks, küpsetasin siis eelnevalt soojendatud (180c) ahjus keskmisel siinil 5 min, viimast lasin u 7 min, siis tuli selline krõbe ja pruun, et ilus oleks peale purustada. Kui kõik alused valmis olid, siis segasin omavahel mee ja suhkru ning hapukoore. Ladusin siis esimese aluse peale kuhjaga hapukoort ning panin uue kihi jälle hapukoor ja uus kiht, niimooodi lõpui välja, siis ujutasin kogu koogi hapukoorega üle ning puistasin peale purustatud koogi tükikesi, külmas hoida soovitavalt 1 ööpäev, siis imbub ideaalselt läbi ja maitseb väga hästi..:) kes tahab võib veel muid kaunistusi ka peale lisada, see pole keelatud:)