Öeldakse ju ikka, et nälg on kõige parem kokk ja tühi kott ei seisa püsti, sellest tulenevadki igasugused head mõtted ja teod, mida küll kõike pole jõudnud siia veel üles märkida, kuid tasapisi töötan selle kallal ning loodetavasti on ühel heal päeval siin suurem kogus retsepte üles märgitud kui nendel pisikestel paberisedelitel, mis pidevalt kuskilt kokaraamatu või vihiku vahelt ära kaovad:)

21. jaanuar 2014

Saiavorm

Saiavormi tegin seekord teisiti kui tavaliselt, mõtlesin et proovin õige teha seda praetud saiakuubikutega, ja pean tõdema et väga maitsev on, saiakuubikud jäävad veidi krõmpsuks ja annavad omamoodi hea maitseelamuse.



Koostis:
  • 5 muna
  • 0,5 l piima
  • pool pätsi röstsaia
  • moosi
  • 3-4 spl suhkrut
Lõikasin saia kuubikuteks ning praadisin pannil pruuniks, siis katsin 24 cm läbimõõduga lahtikäiva ahjuvormi küpsetuspaberiga ning täitsin põhja ühtlaselt praetud saiakuubikutega, siis panin lusikaga niristades sinna natuke moosi (minul oli punasesõstra-maasikamoos, mitte väga magus), praadisin veel saiakuubikuid ning katsin siis uuesti vormi ühtlaselt ära ja veidi niristasin veel moosi ning siis valasin peale muna- piimasegu kuhu oli pandud  suhkur, siis asetasin vormi eelsoojendatud ahju 180 kraadi juurde (ülemise ja alumise küpsetusrežiimiga) küpsema, kuni saiakuubikud tõmbusid pruuniks ning muna-piimasegu ilusti ära oli tahenenud. Lasin veidi jahtuda, avasin vormi ning lõikasin parajad tükid, peale valasin piima ja maitses üli hää.