Öeldakse ju ikka, et nälg on kõige parem kokk ja tühi kott ei seisa püsti, sellest tulenevadki igasugused head mõtted ja teod, mida küll kõike pole jõudnud siia veel üles märkida, kuid tasapisi töötan selle kallal ning loodetavasti on ühel heal päeval siin suurem kogus retsepte üles märgitud kui nendel pisikestel paberisedelitel, mis pidevalt kuskilt kokaraamatu või vihiku vahelt ära kaovad:)

17. jaanuar 2014

Muretainas

Muretaigen mis sobib ideaalselt korvikeste tegemiseks ja koogi põhjadeks.
Koostis:
  • 200 g võid
  • 1 dl suhkrut
  • 2 muna
  • 6 dl jahu
  • 0,25 tl soola
Toasoe või vahustada suhkruga, lisda üks muna, vahusta uuesti läbi, siis teine muna, vahusta läbi, lõpuks lisa jahu ja sool, vahusta läbi. Kui kohe tegema ei hakka, panna vahepeal külmkappi, et taigen liiga vedelaks ei sulaks, taigen tuleks toidukilesse mässida sellisel juhul. Kuna korvikeste tegemisega läheb aega siis nii kaua kuni üks sats neid ahjus oli, seisis minu tainas külmas, et seda pärast jälle hea oleks vormida.