Esimest korda tegin ja täitsa maitsvad on, asi võib küll ka selles olla, et ma niikuinii olen suur magusa sõber, aga loodan et siiski mitte:)
Selle koostisega sain mina 7 u. peopesa suurust pavlovat.
Beseepesade koostis:
- 3 munavalget (soovitavalt toasoojad)
- noaotsaga soola
- 120g suhkrut
- 2 tl vaniljesuhkrut
- 1 tl tärklist (või 0,5 tl maisitärklist)
- 0,25 tl valge veini äädikat
Sidrunikreemi koostis:
- 1 sidruni mahl
- 200 ml vahukoort
- 150 g maitsestamata toorjuustu (toasoe, 150g on üks karp)
- 3 spl suhkrut
- marju peale panemiseks (minul oli jääkülmas maasikaid ja mustikaid)
Keera ahi 160 kraadi peale siis mõõda kogused välja ning vahusta munvalgeid veidike aega ning siis lisa noaotsa täis soola ja vahusta tugevaks vahuks, nii et kausist välja ei kuku, siis lisa natukese haaval suhkur mis on segatud vaniljesuhkruga, pidevalt vahustades, kuni tekib ühtlane tugev läikiv paks vaht, siis lisa valge veini äädikas ja tärklis ning vahusta veel veidike aega. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja kahe
supilusika abiga tõsta küpsetuspaberile 7 võrdset portsu ja vormi nendest
seest nõgusad beseepesad, kuna besee paisub ahjus ära, pane portse väga kõrvuti, jäta u 4-5 cm vahed, kui plaadi ahju paned alanda kuumust kohe 110 kraadini, plaat aseta keskmisele siinile. lase küpseda u 30-40 min, siis keera ahi kinni (kuumus maha), kuid ära ust ava ning lase veel 10-15 min seista, siis tee ahjuuks paokile ja jäta beseepesad ahju,las jahtuvad täielikult maha.
Vahusta omavahel toasoe toorjuust ja sidrunimahl, teises kausis vahusta vahukoor vähese suhkruga tugevaks vahuks (paluks mitte päris võiks lasta:D) lisa sinna vahustatud toorjuust ning vahusta natukene veel, siis kui beseepesad täielikult jahtunud on tõsta sinna peale toorjuustu- vahukoore kreem ning kaunista marjadega mis käepärast leiad. Soovitav oleks pakkuda lauale lähima poole tunni või tunni jooksul, sest muidu läheb besee pehmeks ning pole enam besee:)