Üks meeliületav ja ääretult hea maitsekogemus, mille au osutus mulle alles 10 a tagasi kui praeguse abikaasaga käima hakkasime, ning tema ema lasanjet tegi, ma polnud kunagi midagi sellist saanud ega sellest ka midagi kuulnud, kuigi ma elasin linnas ja nemad maal, oleks olnud nagu normaalne, et ma tean mis see on ja olen sellega kursis, aga ei, kahjuks mulle polnud keegi seda varem pakkunud, ja oleks siis et see ainult mulle oleks maitsenud mu sõbranna, kes meile ükskord grilliõhtule tuli, sai ka seda maitsta esimest korda just siis, ning ka tema ei suutnud sellest maitsest loobuda, ja igakord kui uuesti külla tuli, hel. ta ette ja palus, et mu ämm seda ülihead lasanjet teeks:D
Koostis:
- 800 g hakkliha
- tomateid
- 1 pk (vist oli 400 ml) tomatipasta
- juustu
- paprika
- võid lisada ka aedvilju (mida mina ei tee)
- lasanje plaate
- 2 keskmise suurusega sibulat
Kaste:
- 300g Juustu
- 400 ml koort
- 100 ml piima
- u 2 spl jahu
Kõigepealt prae hakkliha, lisa peeneks tükeldatud sibul, maitsesta, seejärel lisa tomatipasta ja jäta seisma, nüüd tee juustukaste, pane tilk õli poti põhja, lisa jahu ja veidikene koort, siis vispliga segades, et jahu tükke ei jääks, lisa ülejäänud koor ja piim, vispelda kõik korralikult läbi ja ühtlaseks ning siis aegajalt segades kuumuta, kui on peaaegu keemisjärgus lisa riivitud juust ja sool (pead jälgima ja segama, sest juust võib põhja kõrbeda). Seejärel kui kaste on veidi juba tahenenud (paksem) siis pane natukene ahjuvormi põhja siis aseta lasanjeplaadid siis hakkliha, tomati-paprikaviilud ja juustukaste, siis uus kiht lasanjeplaate, uuesti juustukaste, hakkliha ja tomati- paprikaviilud ja niimoodi kuniks sul on hakkliha otsas, kõige pealmine kiht peab jääma lasanjeplaadid ja juustukaste (minul tuli vist 4 kihti lasanjeplaate), siis panin eelsoojendatud ahju küpsema 180 kraadi juurde 35 min, kui 20 min möödas panin peale riivitud juustus ning uuesti ahju veel 15 min. olenevalt muidugi ahjust, mõnel vb küpseb ka 30 min ära mõnel läheb vb 40, aga enamvähem üks on ta igalpool. lase veidi jahtuda ja serveeri, maitseb väga hea ja täidab kõhtu ülimalt hästi. Ideaalis oleks hea kui oleks kandiline vorm, minul läks katki, seega küpsetasin ovaalses ja tuli ka hästi välja, ainuke asi, et plaatidel tuli nurgad ära murda, ja peab jälgime, et kõik kohad saaksid korralikult plaatidega kaetud.