Kogusest piisab vabalt 15 inimesele, oleneb kui suuri tükke lõigata, minul on ka ahjuplaat veidi väiksem kui nendel vanaaja elektriahjudel.
Koostis:
- 2 kl riivporgandit
- 2 spl 30 % äädikat
- 2 muna
- 1 dl suhkrut
- 2 kl jahu
- 1 tl soodat
- 500 g hapukoort
- 1 dl suhkrut
- 2 spl sulavõid
Riivi porgand ja siis lisa äädikas, lase seista u 2 min. Lisa ükshaaval munad ja sega korralikult läbi, seejärel pane suhkur, ja viimaks jahu, millesse on segatud ka sooda. Sega tainas korralikult läbi ühtlaseks massiks. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga, jaota tainas võrdseteks kogusteks ja pane plaadile, mina tegin 4 kihti, aga kui võimalik kuidagi veel õhemalt tainast plaadile määrida, võib 5 teha, minul oli alumine, ehk siis kõige esimene küpsetus, natuke paksu võitu, niiet vabalt oleks saanud 5 kihti kui oleksin esimese ka õhemalt veidi määrinud plaadile. Küpseta eelsoojendatud ahjus 180 c juures ligikaudu 20 min ja seejärel jahuta. Lao kihiti ja vahele pane kreem, iga kiht kata ikka korralikult hapukoorekreemiga, ei ole vaja koonerdada, imbub korralikult läbi ja jääb mahlane:) peale pane endale sobivaid marju, kõige pealt määri ka veel kreemiga ja siis pane seisma, kui hakkad serveerima, pane veel kreemi ja alles siis marjad, jääb ilusam ja maitsvam, sest üleöö seisnud kreem on tõmbunud sellised tahkjaks ja valkjas kollaseks, nagu hapukoor ikka seistes, ja kui siis värkest kreemi peale ei pane enne serveerimist, siis jääb kuidagi inetu välimus.:)