Öeldakse ju ikka, et nälg on kõige parem kokk ja tühi kott ei seisa püsti, sellest tulenevadki igasugused head mõtted ja teod, mida küll kõike pole jõudnud siia veel üles märkida, kuid tasapisi töötan selle kallal ning loodetavasti on ühel heal päeval siin suurem kogus retsepte üles märgitud kui nendel pisikestel paberisedelitel, mis pidevalt kuskilt kokaraamatu või vihiku vahelt ära kaovad:)

18. märts 2014

Porgandikook

Olen ennemalt söönud poe porgandikooki, aga et ka ise võib nii head ajsa teha seda polnud ma proovinud.. jääb tõeliselt mahlane ja maitseb hästi, eriti kui on ööpäeva seisnud külmas.

Kogusest piisab  vabalt 15 inimesele, oleneb kui suuri tükke lõigata, minul on ka ahjuplaat veidi väiksem kui nendel vanaaja elektriahjudel.
Koostis:
  • 2 kl riivporgandit
  • 2 spl 30 % äädikat
  • 2 muna
  • 1 dl suhkrut
  • 2 kl jahu
  • 1 tl soodat
Kreem:
  • 500 g hapukoort
  • 1 dl suhkrut
  • 2 spl sulavõid

Riivi porgand ja siis lisa äädikas, lase seista u 2 min. Lisa ükshaaval munad ja sega korralikult läbi, seejärel pane suhkur, ja viimaks jahu, millesse on segatud ka sooda. Sega tainas korralikult läbi ühtlaseks massiks. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga, jaota tainas võrdseteks kogusteks ja pane plaadile, mina tegin 4 kihti, aga kui võimalik kuidagi veel õhemalt tainast plaadile määrida, võib 5 teha, minul oli alumine, ehk siis kõige esimene küpsetus, natuke paksu võitu, niiet vabalt oleks saanud 5 kihti kui oleksin esimese ka õhemalt veidi määrinud plaadile. Küpseta eelsoojendatud ahjus 180 c juures  ligikaudu 20 min ja seejärel jahuta. Lao kihiti ja vahele pane kreem, iga kiht kata ikka korralikult hapukoorekreemiga, ei ole vaja koonerdada, imbub korralikult läbi ja jääb mahlane:) peale pane endale sobivaid marju, kõige pealt määri ka veel kreemiga ja siis pane seisma, kui hakkad serveerima, pane veel kreemi ja alles siis marjad, jääb ilusam ja maitsvam, sest üleöö seisnud kreem on tõmbunud sellised tahkjaks ja valkjas kollaseks, nagu hapukoor ikka seistes, ja kui siis värkest kreemi peale ei pane enne serveerimist, siis jääb kuidagi inetu välimus.:)