Öeldakse ju ikka, et nälg on kõige parem kokk ja tühi kott ei seisa püsti, sellest tulenevadki igasugused head mõtted ja teod, mida küll kõike pole jõudnud siia veel üles märkida, kuid tasapisi töötan selle kallal ning loodetavasti on ühel heal päeval siin suurem kogus retsepte üles märgitud kui nendel pisikestel paberisedelitel, mis pidevalt kuskilt kokaraamatu või vihiku vahelt ära kaovad:)

8. mai 2014

Ahjukartulid krevettide ja lõhega

Retsept pärineb kogumikust "Kiiresti ja maitsvalt" ja see tõesti oli maitsev ja kõhutäide oli kindel, ühele inimesele piisab 2 kastulist(siis on kõht väga täis), suurema isuga inimesele 3-4 aga üle selle mitte mingil juhul, sest täide on korralik.





Koostis:
  • 8-10 ovaalset ja korralikku kartulit, et saaks koorega ahju panna
  •  maitserohelist (till, murulauk, roheline sibul jne)
  • 1 pakk külmutatud krevette
  • soolalõhet (seda mida tavaliselt saiale pannakse, mitte toorest)
  • suitsuvorsti
  • 1 sibul (väiksem)
  • 1 küüslauguküüs
  • majoneesi
  • hapukoort
  • maitseaineid
 Kõigepealt pese kartulid korralikult läbi, torgi ümbert ringi kahvliga, seejärel tee õliga kokku ja määri soolaga ja aseta hõbepaberisse (selle puudumisel sobib ka küpsetuspaber, olen proovinud), toimi kõigi kartulitega nii ja aseta eelsoojendatud ahju 200 kraadi juurde küpsema, u. tunniks ajaks. Vahepeal tee valmis täidis ja puhasta krevetid, täidiseks tükelda sibul ja küüslauk hästi peeneks ja pane kaussi seejärel lisa peeneks tükeldatud suitsuvorst, veidi lõhet, murulauk, majonees ja hapukoor, sega ühtlaseks, maitsesta. Kui kartulid küpsed, on oma valik, kas lõikad kartuli pooleks ja paned täidise peale ja kaunistad krevettide ja lõhega ning veidi maitserohelist või teed ühe terve kartuli sisse enda jaoks sobiva suurusega augu ja täidad selle täidisega ja kaunistad vastavalt. Seejärel pakkuda kohe lauale. Täidab hästi kõhtu ja maitseb suurepäraselt.