Öeldakse ju ikka, et nälg on kõige parem kokk ja tühi kott ei seisa püsti, sellest tulenevadki igasugused head mõtted ja teod, mida küll kõike pole jõudnud siia veel üles märkida, kuid tasapisi töötan selle kallal ning loodetavasti on ühel heal päeval siin suurem kogus retsepte üles märgitud kui nendel pisikestel paberisedelitel, mis pidevalt kuskilt kokaraamatu või vihiku vahelt ära kaovad:)

27. august 2013

Adžika

 Kes juhuslikult ei tea, siis adžika on selline vürtsikas teraline salatikaste šašlõki, liha, ja muude toitude kõrvale, kes tahab veidi teravamat sööki, mina olen seda isegi toidule lisanud, kui teen veidi vürtsikamat rooga:)





Vaja läheb:
  • 1 kg porgandeid
  • 1kg õunu
  • 1 kg paprikat
  • 2,5 kg tomateid
  • 50 g mõrupipart
  • 200g küüslauku
  • 2 dl õli
  • 2 dl suhkrut
  • 0,5 dl soola
  • 3 sl 30% söögiäädikat
tükeldasin õunad, paprika, pipar, tomatid ning küüslaugu (küüslaugu purustasin eraldi, ja jätsin eraldi nõusse)köögikombainis asetasin potti ja jätsin õrnalt tulele podisema, segasin juurde köögikombainiga riivitud porgandi, lasin tasasel tulel aegajalt segades u 1 tund keeda segasin juurde äädika, õli ning suhkru, soola ja küüslaugu. ketsin veel veidi ja kui tundus et komponendid olid pehmed ning maitse enamvähem, siis purustasin veidi nuimikseriga. asetasin kuumadesse eeltöödeldud purkidesse ning sulgesin kaanega, selliste kogustega sain mina u 7 l vürtsikat salatipastat, mis sobib ideaalselt liha ja grilli kõrvale.