Öeldakse ju ikka, et nälg on kõige parem kokk ja tühi kott ei seisa püsti, sellest tulenevadki igasugused head mõtted ja teod, mida küll kõike pole jõudnud siia veel üles märkida, kuid tasapisi töötan selle kallal ning loodetavasti on ühel heal päeval siin suurem kogus retsepte üles märgitud kui nendel pisikestel paberisedelitel, mis pidevalt kuskilt kokaraamatu või vihiku vahelt ära kaovad:)

27. august 2013

Kiievi kotletid

Tegin siis teist korda, seekord tulid paremad välja kui möödunud korral.


Koostisained:
  • kanafileed (mina ostsin kaks pakki, seal oli umbes 4-5 väga paksu fileed, mis lõikasin terava noaga õhemaks ning hiljem vasardasin natukene..kokku sain vist 12tk)
  • 2 muna
  • u 100ml piima
  • riivsaia
 
Täidis:
  • 50 g võid
  • maitseaineid, tilli, peterselli, murulauku (kõik hästi peeneks tükeldatuna)
segasin või maitseainetega mis olid eelnevalt väga peeneks tükeldatud ning siis tegin sellest umbes 2cm laiuse pika riba, fooliumile, siis keerasin fooliumi rulli ja asetasin külma u 15 min. Järgnevalt vasardasin kanafileed õhukeseks (läbi kilekoti, siis ei purune nii väga  liha ära ja ei lenda laiali ka igast tükid ja pritsmed), siis võtsin fooliumi koos võiga uuesti välja ja tegin võist umbes paari cm pikkuse tükid ning panni vasardatud kanafileele mille keerasin rulli, siis panin muna- piima segusse ning riivsaia sisse, siis uuesti muna piima segusse ja uuesti riivsaia sisse, ning kui kõik olid niimoodi valmis tehtud ning taldrikule asetatud panin taldriku kylma u 20min, et see riivsai ja muna-piimamass seal paremini püsiks, hiljem küpsetasin rohkes õlis kuldpruuniks.