Minu esimene sefiiritort ja see läks naabrinaisele sünnipäevaks. välja tuli ideaalne..:)
põhjaks nagu ikka biskviit ja vahel vahukoore kohupiimapasta ning pohla-astelpaju toormoos.
Biskviit:
- 12 muna
- 12 sl suhkrut
- 12 sl jahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
- natuke soola
Täidis:
- 400 ml vahukoort
- 300 g kohupiimapastat (vanilje oli seekord)
- vahele u 400ml pohlasid ning astelpajusid, ning tegin nuimikseriga sellest toormoosi,suhkrut ei lisanud
Sefiir:
- 4 munavalget
- 300 g suhkrut
- 50-100 ml vett
- veidi sidrunihapet
Suhkrust ja veest (esialgu panin 50ml) keetsin väga tasasel tulel u 15 min äkki vms siirupi, ise samal ajal vahustasin munad õrna sidrunihappegatugevaks vahuks, vahepeal kontrollisin siirupit ja siis vahustasin jälle edasi kuni muna vahus nii, et kausist välja ei kuku ja siiruptundus mitte just siirup olevat vaid pigem paks suhkrumass, siis panin veel 50ml vett ja uuesti peaaegu keema ja siis tundus et on valmis, valasin selle tulikuuma siirupi niristades munavalgemassile, samal ajal vahustades, vahustasin u 5 min veel peale seda kui siirup sisse sai lisatud ning siis hakkasin sellega torti kaunistama ja nii ta välja kukkus.
Biskviit läks seekord kolmeks, kuna paisus ahjus palju, vahele panin siis moosi siis pasta ning uus kiht ja samamoodi ning pealmise kihi tegin juba sefiiriga, ning siis kaunistasin ja oligi voilaa.