Öeldakse ju ikka, et nälg on kõige parem kokk ja tühi kott ei seisa püsti, sellest tulenevadki igasugused head mõtted ja teod, mida küll kõike pole jõudnud siia veel üles märkida, kuid tasapisi töötan selle kallal ning loodetavasti on ühel heal päeval siin suurem kogus retsepte üles märgitud kui nendel pisikestel paberisedelitel, mis pidevalt kuskilt kokaraamatu või vihiku vahelt ära kaovad:)

4. veebruar 2014

Koorejäätis

Tegin siis üle pika aja taas kodus jäätist, mis maitseb ülihästi, kuid samas on ka tõeline kaloripomm..:D






Koostis:
  • 1 purk kondenspiima (suhkruga ikka ja siis see tavaline 400 või 500 g mis see purk kaalub)
  • 600 ml vahukoort
  • vaniljesuhkrut, või muud maitseainet, mis maitsega jäätist soovid, võib olla ka toormoos
  • 1 spl suhkrut
Vahusta vahukoor suhkruga tugevaks vahuks (arvesta et kondenspiima lisamisel muutub vahukoor veidi vedelamaks, see on ka põhjus miks vahukoor tugevaks tuleb vahustada) kui vahukoor valmis, tuleb ettevaatlikult sisse niristada kondenspiim, samal ajal segades, no võid teha ka mikseriga väikesel kiirusel, mina olen teinud mõlemat moodi, kiiruga ja korraga ei tohi kondenspiima panna, sest sellisel juhul vajub kondenspiim külmumisel põhja ning siis ei tule maitse ja välimus õige. minul mahtus ilusti poole liitrise jäätisekarbi sisse kogu kupatus ära ning panin kaane peale ja jääkülma, külmas peaks olema vähemalt 5-6 tundi, kõige parem on muidugi teha valmis õhtul ja järgmine päev on hea süüa:) kes tahab võib peale kondenspiima lisamist lusikaga veidi juurde panna ka toormoosi maasika , vaarika, mustika vms see muidugi maitseasi ning parem oleks muidugi kui jäätis valmis lisab igaüks seda moosi mis ise soovib.