Öeldakse ju ikka, et nälg on kõige parem kokk ja tühi kott ei seisa püsti, sellest tulenevadki igasugused head mõtted ja teod, mida küll kõike pole jõudnud siia veel üles märkida, kuid tasapisi töötan selle kallal ning loodetavasti on ühel heal päeval siin suurem kogus retsepte üles märgitud kui nendel pisikestel paberisedelitel, mis pidevalt kuskilt kokaraamatu või vihiku vahelt ära kaovad:)

25. veebruar 2014

Vabariigi aastapäevaks midagi magusat

Vahel vahukoor, kohupiimapasta, maasikad, peal martsipan ja servad sefiiriga, poja joonistas ja värvis lipu tordile, kuna tema arust on niimoodi ilus. ja täitsa naljakas on kuidas sefiir päikese pealepaistega pilti tehes udustub..:D






Biskviit:
  • 7 muna
  • 7 spl jahu
  • 7 spl suhkrut
  • 2 tl küpsetuspulbrit
Täidis:
  • 200 g odense martsipani
  • maasikaid (oleneb tordi suurusest, samuti maasikate suurusest, mul olid suured)
  • 330g kohupiimapastat
  • 400 ml vahukoort
  • suhkrut 
 Sefiir:
  • 2 muna
  • 2 dl tuhksuhkur
  • 50 ml vett
  • natuke sidrunihapet
Vahustasin munavalged tugevaks vahuks lisasin ühekaupa munakollased siis vähehaaval suhkru ning segasin alt ülespoole jahuga segamini, valasin 24cm läbimõõduga vormi mis oli kaetud küpsetuspaberiga ning panin eelsoojendatu ahju 180 kraadi juurde u 25 min, kui pealt piisavalt pruun aga seest alles tikuga katsude nätske alanda kuumust 160c. lase jahtuda ja lõika kolmeks, siis aseta sinna vahukoorekreem ja selle peale tihedalt üksteise kõrvale poolitatud maasikad veidi veel kreemi ja uus kiht toimi samuti nagu eelmise kihi puhul, ja viimasele kihile peab ka jääma vahukoort, et sellele hiljem asetada martsipan. Kui kreem pandud võta martsipan mis on toasoe, rulli toidukile peal paraja läbimõõduga ringiks ja tõsta koos kilega koogile, silu ja suru servad ilusti kinni, seejärel tuleb valmistada sefiir, kuumuta vesi lisa tuhksuhkur, kuumuta seni kuni suhkur on sulanud ja saad ilusa siirupi, vahepeal peab munad tugevaks vahuks valmistama veidikese sidrunihappega ning seejärel tuleb hulka valada pliidilt võetud suhkrusiirup, ise pidevalt vahustades, kuni sefiir on lõpuks jahtunud. aseta pritsi sisse ja tee nii nagu sulle meeldib.