Öeldakse ju ikka, et nälg on kõige parem kokk ja tühi kott ei seisa püsti, sellest tulenevadki igasugused head mõtted ja teod, mida küll kõike pole jõudnud siia veel üles märkida, kuid tasapisi töötan selle kallal ning loodetavasti on ühel heal päeval siin suurem kogus retsepte üles märgitud kui nendel pisikestel paberisedelitel, mis pidevalt kuskilt kokaraamatu või vihiku vahelt ära kaovad:)

12. veebruar 2014

Kohupiimavaht karamelliste kaerahelveste ja jõhvikakastmega

Retsepti leidsin ajakirjast "Mari" ja tekkis kiusatus teha magustoiduks midagi lihtsat ja maitsvat ja seega otsustasin selle kasuks, maitseb ääretult hea, mina olen muidugi ka väga suur magusaarmastaja niiet teiste tavaliste inimeste kohta ei oska öelda:)




sain selliste kogustega 4 tavalist klaasitäit
Koostis:

  • 2 dl vahukoort
  • 300 g kohupiimapastat või kohupiimakreemi(minul oli alma vanilje kohupiimakreem)
  • 3-4 sl suhkrut
  • vanillisuhkrut
  • värskeid või külmutatud jõhvikaid
  • mett
  • 2 dl kaerahelbeid
  • 30g võid
  • 4 spl pruuni suhkrut
  • soovi korral kaneeli (ääretult vähe)
Vahusta vahukoor suhkru ja vanillisuhkruga tugevaks vahuks, lisa kohupiimapasta/kreem . sega läbi ja tõsta pokaalidesse või siis ilusatesse madalamat sorti klaasidesse (nagu minul, mul magustoidu pokaale ei ole). Seejärel purusta jõhvikad meega (mesi peaks olema vedel, kui ei ole siis soojenda mikrolaines vedelaks) nii, et saaks parajalt magusa ja parajalt hapu kastme, minul läks kaks supilusikat mett ühe väga suure peotäie marjade peale, eks see ole pigem rohkem maitseasi kuidas kellelegi tundub, et nüüd on parajalt hapu ja magus, seejärel lisa see kohupiimakreemile. Sulata pannil või, lisa suhkur ja kaerahelbed. Prae kuniks tundub, et kaerahelbed on krõbedad, tuleks jahutada ka aga mina ei jahutanud ja lisasin otse kreemile, sest jahtudes suhkur kõvastus ära ja siis oli selline üks suur ja kõva karamelli hunnik, siis sulatasin uuesti üles ja tegin tükid ja lisasin kohe kreemile ja jõhvikakastmele, serveerisin u pool tundi hiljem, kuigi kirjas oli kohe, aga seal kastme sees muutusid kaerahelbed veidi pehmemaks aga samas jäid ikkagi karamelliseks ja krõmpsuks:)