Öeldakse ju ikka, et nälg on kõige parem kokk ja tühi kott ei seisa püsti, sellest tulenevadki igasugused head mõtted ja teod, mida küll kõike pole jõudnud siia veel üles märkida, kuid tasapisi töötan selle kallal ning loodetavasti on ühel heal päeval siin suurem kogus retsepte üles märgitud kui nendel pisikestel paberisedelitel, mis pidevalt kuskilt kokaraamatu või vihiku vahelt ära kaovad:)

4. veebruar 2014

Ampsu pitsa

Kuna seekord avaldas üks poegades soovi saada väiksemat pitsat kui tavaliselt, siis tegin ampsu pitsasid, mille ühe läbimõõt oli u 10-15 cm, see mahtus ilusti väikesele söögitaldrikule. ja igaüks sai paraja ampsu omale:)





Koostis:
  • pärmitaigen (mille olin eelnevalt valmistanud)
  • tomatipastat
  • ketšupit
  • juustu
  • hakkliha
  • salaami (pakendatud õhukesed viilud, või ostad lati ja teed ise õhukesed viilud)
  • tükeldatud ananass (kes soovib)
  • adzika (vähe vürtsikama pitsa jaoks)
  • pitsamaitseaine
Tegin tainast paraja suurusega ümarad kettad, katsin tomatipasta ning ketšupiga ning siis panin peale kõik komponendid mida soovisin, osadele lisasin ka adžikat (kuna ise harrastan vürtsi), osa tegin ilma, panin ahju ning u 15 min lasin küpseda, siis lisasin juustu ning lasin veidi veel, ja oligi valmis:) Eelmine kord tegin hallitusjuustuga (tükeldasin väikseks ja puistasin peale, väga maitsev on) samuti o ääretult hea šampinjonidega (ostad poest need karbi sees olevad seened, mis tavaliselt on juurvilja ja puuvilja letis) tükeldad ära ja praed võis ning paned pitsa peale. Pilt on kuidagi eriti kehv, sest telefoniga tehtud