Siit nüüd siis see kuulus sõbrapäevatort, mida meisterdasin poole ööni, kuna üks lastest tahtis sõbrapäevaks torti viia lasteaeda ja teine sai oma muhvinid ka siis kaasa võtta:) Sees on maasikad ja vahukoore-kohupiima täidis, peal martsipan ja külgedel ja servadel sefiir.
kahjuks sai pilt vales asendis tehtud, ning seda pöörata ega keerata ei saanud.
Koostis:
- 400 ml vahukoort
- 300 g kohupiimapastat
- 2-3 spl suhkrut
- maasikaid
- 200 g odense martsipani
Sefiir:
- 3 muna
- 300 ml suhkrut (soovitavalt tuhksuhkrut)
- 100 ml vett
Biskviit:
- 7 muna
- 7 spl jahu
- 7 spl suhkrut
- 3 tl küpsetuspulbrit
- natukene sidrunihapet
Kõigepealt vahustasin munavalged tugevaks vahuks vähese sidrunihappega, siis lisasin ühe kaup munakollased ning seejärel vähehaaval suhkru ning kõige lõpuks segasin lusikaga paari kiire liigutusega alt ülespoole hulka jahu, millesse oli segatud küpsetuspulber, valasin taigna ahjuvormi (40x 20 cm umbes) küpsetasin eelkuumutatud ahjus 180 kraadi juures kuniks oli ilusti küps ning hambatikk ei jäänud nätsaks. võtsin vormis välja ja jätsin jahtuma, Seejärel vahustasin vahukoore väga vähese suhkruga tugevaks massiks, lisasin kohupiimapasta ning segasin läbi, seejärel lõikasin jahtunud biskviidi kihtideks seekord oli neid kaks, tavaliselt on kolm. panin kihi vahele hulgaliselt vahukoore-kohupiimakreemi ning terved maasikad, siis järgise kihi ning veel kreemi ja siis tõstsin peale parajaks rullitud martsipani, mida tegin toidukile peal, et seda parem tordile oleks panna,.. Panin vee paksupõhjaga potti ja lasin keema, seejärel lisasin tuhksuhkru (vahet ei ole, mis suhkur on , ma olen ka tavalisega teinud aga tuhksuhkruga tuleb paremini ja kiiremini välja, kuna sulab kiiremini), ning keetsin vaiksel kuumusel sellest läbipaistva siirupi, vahepeal olin vahustanud munavalged tugevaks vahuks, nii et kausist välja ei kuku, siis valasin tasakesi kuuma siirupi sinna hulka, ise koguaeg mikserdades, ja mikserdasin u 2-3 min veel peale siirupi valamist, üldjuhul öeldakse, et tuleb vahustada kuni jäävad sellised teravad tipud ja muutub tahkeks massiks, hiljem lisasin veidi tordivärvi, sooviks oli pojal sinine, seejärel panin tordipritsi sisse sefiiri ja kaunistain servad ära, enne olin juba jõudnud martsipanile kirjutada suhkrumassist glasuuriga teksti ning teha ühe imelihtsa lepatriinu ja veelgi lihtsama liblika kujutis, punaseks värvitud martsipani tükist tegin mõned südamed ja nii lihtne see oligi.. tort seisis järgmise päeva lõunani ja siis juttude järgi oli maitsenud ülihea.