Öeldakse ju ikka, et nälg on kõige parem kokk ja tühi kott ei seisa püsti, sellest tulenevadki igasugused head mõtted ja teod, mida küll kõike pole jõudnud siia veel üles märkida, kuid tasapisi töötan selle kallal ning loodetavasti on ühel heal päeval siin suurem kogus retsepte üles märgitud kui nendel pisikestel paberisedelitel, mis pidevalt kuskilt kokaraamatu või vihiku vahelt ära kaovad:)

21. veebruar 2014

Põldmarjasorbett

Retsepti alusmaterjali leidsin Selverist veidi tegin muudatusi ning ka marjavaliku otsustasin ise ja kuna mul oli kodus põldmarju piisavalt, siis otsustain proovida just nendega.





Koostis:
  • vanillisuhkrut (maitse järgi või üks vanillikaun)
  • 1 dl vett
  • 1 dl suhkrut
  • 250 g marju (vaarikaid, maasikaid vms, minul olid põldmarjad, nii koostisesse kui kaunistuseks)
  • 3 dl  hapukoort (minul oli 20 %)
Pane vesi koos suhkruga potti ja lase keema minna, vaata, et suhkur ilusti ära sulaks ja seejärel lase täielikult jahtuda. Püreesta sulatatud marjad suhkrusiirupiga ja seejärel sega hapukoorega. Tõsta väikestesse silikoonist muffinivormidesse või muudesse portsjonvormidesse ja aseta sügavkülma vähemalt kolmeks tunniks. Enne serveerimist tõsta u 15-20 minutiks toatemperatuurini sulama ja kummuta vormist välja taldrikule. Kaunista jäiste marjadega.